Search

Romsys în Presă, 15. martie 2007

Armata Română la standarde NATO

Aplicaţia informatică N-Core are la bază principiile Sistemului de Codificare NATO, în conformitate cu manualul NATO privind codificarea.

Aplicaţia informatică N-Core are la bază principiile Sistemului de Codificare NATO, în conformitate cu manualul NATO privind codificarea.


Aplicaţia este utilizată în Europa de mai multe ţări membre NATO şi va avea un rol determinant în asigurarea compatibilităţii şi interoperabilităţii între biroul naţional de codificare al Ministerului Apărării şi NATO. Utilizarea ei va determina creşterea eficienţei lanţurilor logistice prin eliminarea duplicatelor din inventare, reducerea semnificativă a costurilor şi utilizarea raţională a resurselor.

"Contractul s-a încheiat în urma unei exigente licitaţii, iar compania Romsys a fost declarată câştigătoare datorită excelentului raport calitate/preţ pentru soluţia propusă, cât şi datorită garanţiei pe care o oferă prin numeroasele sale proiecte de infrastructură implementate în cei 14 ani de experienţă pe piaţa integratorilor de sistem din România", a precizat un responsabil din Ministerul Apărării.

N-Core este o aplicaţie informatică modulară, în corespondenţă directă şi total compatibilă cu sistemele de codificare utilizate de numeroase ţări membre NATO. Aplicaţia informatică permite schimbul de informaţii în timp real în vederea realizării unei baze de date interactive privind codificarea unitară a articolelor de înzestrare, astfel încât orice articol să fie identificat printr-un singur cod NATO.

Compania Romsys este certificată de către ORNISS pentru implementarea de proiecte cu caracter clasificat, atât la nivel naţional, cât şi pentru proiecte NATO clasificate.

Ca o recunoaştere oficială a faptului că îndeplineşte criterii de performanţă excepţională, Romsys a fost încadrată în anul 2003 de către compania Lockheed Martin în categoria `STAR Supplier`, înscriindu-se astfel printre colaboratorii şi furnizorii de marcă ai prestigioasei corporaţii americane.

Romsys este singura companie din Europa Centrală şi de Est care reuşeşte această performanţă.

Inapoi la : Romsys în Presă