Search

Romsys în Presă, 28. noiembrie 2005

Comisia Europeană acordă Romsys statutul de expert al soluţiilor inovatoare din domeniul medical - 28 Noiembrie 2005

Romsys a primit din partea Comisiei Europene statutul de "Recognised eHealth Reference Site Across Europe", statut care consfinţeşte calitatea de expert a specialiştilor companiei angrenaţi în implementarea soluţiilor de management în domeniul medical.

Romsys a primit din partea Comisiei Europene statutul de "Recognised eHealth Reference Site Across Europe", statut care consfinţeşte calitatea de expert a specialiştilor companiei angrenaţi în implementarea soluţiilor de management în domeniul medical.


Comisia Europenă (DG Information Society and Media) a iniţiat un amplu studiu European, "eHealth Impact", de evaluare a performanţelor economice şi financiare ale celor mai de succes aplicaţii IT  din domeniul medical, cu scopul de a selecta cele mai bune soluţii de acest gen la nivel european. Aceste exemple vor fi mediatizate cu scopul de a stimula dezvoltarea si implementarea pe viitor a soluţiilor din domeniul sănătăţii, şi de a constitui un exemplu de urmat.

Pentru realizarea acestui studiu, Institutul  EMPIRICA de Comunicaţii şi Cercetare Tehnologică Bonn, Germania, o organizaţie independentă de cercetare, a format o echipa mulţi-naţională. Echipa a fost condusă de un Consiliu Consultativ format la rândul său din specialişti cu recunoaştere internaţională în domeniul eHealth. Aceştia au apreciat şi au selectat printre cele mai bune 10 soluţii eHealth prezentate publicului European, sistemul REMSSy (Regional Emergency Medical Services System), pe care compania românească Romsys l-a implementat la Serviciul de Asistenţă Medicală de Urgenţă al Municipiului Bucureşti şi la Serviciile de Ambulanţă Judeţene din şase judeţe.

"Programul de evaluare presupune analizarea impactului eHealth asupra pacienţilor, societăţii, personalului medical şi cercetătorilor din acest domeniu, beneficiile aduse/calitatea, productivitatea şi costurile implicate. Analizând soluţia BEMSSy din toate aceste puncte de vedere am constatat ca Romsys este unul dintre cei mai competenţi furnizori ai soluţiilor inovative de succes din domeniul sănătăţii. Ne bazăm pe companii ca Romsys în iniţiativa noastră de a furniza soluţii mai bune în domeniul medical prin cea mai bună utilizare a comunicaţiilor şi tehnologiei informatice", a precizat domnul Dr. Wendelin Schramm, reprezentantul Agenţiei pentru Managementul şi Supravegherea Activităţilor din Domeniul Sănătăţii.

Sistemul informatic REMSSy a fost implementat de Romsys la Bucureşti şi la serviciile de ambulanţă din alte şase judeţe din România: Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Timiş.

Sistemul  REMSSy este un dispecerat computerizat, fiind destinat primirii şi rezolvării rapide şi exacte a apelurilor. El asigură evidenţa în timp real a tuturor resurselor medicale disponibile în staţiile medicale de urgenţă, cum sunt echipajele şi personalul operativ. Totodată, sistemul permite ierarhizarea apelurilor după gradul de urgenţă stabilit funcţie de diagnosticul prezumtiv şi de vârstă, precum şi direcţionarea exactă a echipajelor prin repere geografice extrase din baza de date.

Sistemul funcţionează în timp real, este modular, parametrizabil  on-line, dispune de un fin mecanism de trasare şi de securitate deosebit, fiind destinat să lucreze "24 de ore din 24""Concordanţa dintre diagnosticul prezumtiv şi cel real a crescut de la 25% la 82%, iar timpul de răspuns la solicitări s-a diminuat de la 72 de minute la 19 minute," subliniază Aneta Râpanu, Manager IT Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti.

Datele colectate de către sistem oferă un suport de decizie excelent pentru îmbunătăţirea calităţii serviciului medical, minimizarea cheltuielilor şi coordonarea eficientă a întregii activităţi a dispeceratului. are un grad .

Romsys, înfiinţată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996. Acumulând o experienţă vastă în proiecte de inginerie strategică, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul şi comunicaţii, pe o gamă variată de tehnologii şi platforme. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor apărare şi siguranţă naţională, financiar - bancar,  telecomunicaţii şi mari companii de utilităţi publice.

Inapoi la : Romsys în Presă