Search

Romsys în Presă, 27. mai 2004

Compania Romsys recunoscută oficial ca furnizor de marcă al corporaţiei americane Lockheed Martin

Prestigioasa corporaţie americană Lockheed Martin Corporation a acordat oficial companiei Romsys, lider al pietei româneşti de tehnologia informaţiei şi comunicaţii, certificarea "STAR Supplier" în semn de recunoaştere a calităţii excepţionale a produselor şi serviciilor sale.


Prestigioasa corporaţie americană Lockheed Martin Corporation a acordat oficial companiei Romsys, lider al pietei româneşti de tehnologia informaţiei şi comunicaţii, certificarea "STAR Supplier" în semn de recunoaştere a calităţii excepţionale a produselor şi serviciilor sale.
Romsys a primit astfel recunoaşterea oficială a faptului că îndeplineşte criteriile de performanţă excepţională pentru a se număra printre colaboratorii şi furnizorii de bază ai prestigioasei corporaţii americane. Romsys este singura companie din Europa Centrală şi de Est care reuşeşte această performanţă.

Ceremonia decernării distincţiei Lockheed Martin STAR Supplier s-a desfăşurat miercuri, 26 mai 2004, ora 11.00, la Hotel Hilton, în prezenţa Domnului Ioan Mircea Paşcu, Ministrul Apărării Naţionale şi a Domnului Richard J. Martin, Vicepreşedinte al Lockheed Martin Maritime Systems and Sensors, venit special din SUA pentru această ocazie.

"Este un motiv de mare satisfacţie pentru compania Romsys să primească o astfel de certificare care ne transformă în parteneri privilegiaţi ai tuturor celor 84 de companii care alcătuiesc Lockhhed Martin Corporation. În afara Statelor Unite, Lockheed Martin nu are decât şase parteneri STAR Supplier, dintre care doar doi în domeniul tehnologiei informaţiei si comunicaţiilor, o firmă din Marea Britanie şi, iată acum, o companie din România", apreciază Domnul Marius Cojanu, Preşedintele Romsys.

Programul "STAR Supplier", a fost conceput de Lockheed Martin ca un cadru de colaborare privilegiată între corporaţia americană şi furnizorii acesteia. Acordarea distincţiei se face pe baza unor criterii extrem de selective referitoare la calitatea serviciilor şi capacitatea de performanţă dovedite cu ocazia derulării unor proiecte complexe în domeniul înaltei tehnologii.

Decizia Lockheed Martin de atribuire a distincţiei "STAR Supplier" a fost luată de anul trecut, Romsys apărând deja pe lista oficială "STAR Supplier" a corporaţiei americane încă din decembrie 2003.

În România, Lockheed Martin derulează contracte de anvergură strategică, între care Sistemul de radare tridimensionale FPS 117, care acoperă pe lângă teritoriul României şi o bandă de 400 de km în jurul graniţei, Sistemul Complex de Management al Spaţiului Aerian (ASOC), suportul logistic pentru avioanele C-130 aflate în dotarea Armatei României, Sistemul de Management al Traficului Maritim Constanţa, Sistemul Meteorologic Integrat Naţional (SIMIN), unul dintre cele mai moderne din Europa.

În domeniul sistemelor strategice de apărare Romsys a implementat cu succes o serie de proiecte complexe: Centrul Operational pentru Suveranitate Aeriana (ASOC), Sistemul pentru Schimbul Datelor de Zbor (FDEx), Infrastructura IT&C pentru sediul MApN şi Statele Majore de Forţe ale Armatei, Sistemul pentru Managementul Resurselor Umane (SIPER), etc.

Inapoi la : Romsys în Presă