Search

Romsys în Presă, 28. mai 2007

Mechel Târgovişte alege o soluţie de comunicaţii Cisco de la Romsys

Un proiect complex de optimizare a proceselor de lucru şi îmbunătăţire a disciplinei tehnologice a fost implementat la cel mai mare producător român de oţeluri speciale, Mechel Târgovişte, de către Romsys, Cisco Premier Partner în România. Proiectul, o soluţie de comunicaţii Cisco de ultimă generaţie, bazată pe fibră optică, a devenit funcţional în luna martie 2007.

Un proiect complex de optimizare a proceselor de lucru şi îmbunătăţire a disciplinei tehnologice a fost implementat la cel mai mare producător român de oţeluri speciale, Mechel Târgovişte, de către Romsys, Cisco Premier Partner în România.  Proiectul, o soluţie de comunicaţii Cisco de ultimă generaţie, bazată pe fibră optică, a devenit funcţional în luna martie 2007.


Principalul avantaj al soluţiei, reprezentând de altfel şi principala provocare pentru echipa Romsys care a implementat proiectul, este redundanţa acesteia, la toate nivelurile, asigurată prin: infrastructura fizică cu căi redundante de acces, la nivelul backbone; arhitectura de reţea cu schemă automată de comutare şi refacere în caz de avarie; protejarea alimentării echipamentelor din noduri prin UPS-uri monitorizate; integrarea unei soluţii de monitorizare care poate preveni incidentele majore şi optimizează activităţile de operare a reţelei.

Soluţia aleasă pentru punctele din zona industrială a combinatului a fost de tip fiber-to-the-desk, iar tehnologiile utilizate în implementare au fost selectate pentru maximizarea fiabilităţii sistemului final.

O altă caracteristică importantă a soluţiei este scalabilitatea, care constă în posibilitatea de adăugare facilă, cu costuri reduse de noi utilizatori şi noi echipamente, în cazul preconizat al extinderii capacităţilor existente. De asemenea, soluţia permite migrarea echipamentelor de la nivelele inferioare şi înlocuirea lor cu echipamente superioare tehnologic şi/sau din punct de vedere al capacităţii. Arhitectura propusă permite utilizarea reţelei pentru noi aplicaţii: conectare WAN (Wide Area Network), NAC (Network Admission Control), VoIP (servicii de voce prin reţeaua IP), videoconferinţe.

Un alt beneficiu major al clientului, generat de fiabilitatea soluţiei propuse, este numărul redus de personal necesar pentru operarea sistemului.

În noua arhitectură, reţeaua conectează 18 puncte de pe teritoriul combinatului, însumând aproape 400 de posturi de lucru într-o configuraţie care include şi magistrale de fibră optică pentru circa 100 dintre ele. Legături gigabit conectează posturile de lucru la cele două computere principale. Implementarea proiectului a durat cinci luni şi a solicitat o activitate de peste 500 de zile-om. La rândul lor, testele au durat circa două luni, sistemul intrând în serviciu la sfârşitul lunii februarie 2007.

"În dorinţa de a avea o soluţie care să minimizeze riscurile tehnologice, Mechel a ales soluţia  Romsys bazată pe tehnologii Cisco, datorită implementărilor deja realizate cu succes de Romsys  în condiţii similare. În conformitate cu deciziile acţionariatului pentru atenuarea influenţelor generate de evoluţia costului achiziţiei, au fost promovate politici manageriale de monitorizare strictă a consumurilor specifice, întărirea disciplinei tehnologice şi optimizarea activităţii în toate sectoarele. Un prim pas pentru a asigura suportul informatic necesar pentru întărirea disciplinei tehnologice a fost modernizarea reţelei de comunicaţii", a spus Guţu Roman, Manager IT şi Automatizări în cadrul Mechel Târgovişte.

În domeniul reţelelor de comunicaţii industriale Romsys a acumulat o experienţă unică în România prin prisma proiectelor implementate la companii internaţionale de renume, precum: Renault-Dacia şi Mittal Steel Galaţi.

Despre Mechel
Mechel Târgovişte SA face parte din grupul Mechel. Mechel este o companie care activează în domeniul de minerit şi metalurgie şi uneşte producători de cărbune, minereu de fier, nichel, oţel, produse laminate şi produse din sârmă. La sfârşitul anului 2005, Mechel a înregistrati un număr de 4.746 angajaţi.

Despre Romsys
Romsys (www.romsys.ro), înfiinţată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996. Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul şi comunicaţii, pe o gamă variată de tehnologii şi platforme. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar - bancar, apărare şi siguranţă naţională, telecomunicaţii şi mari companii de utilităţi publice.

Despre Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) este lider mondial în domeniul echipamentelor de comunicaţii pentru Internet. Puteţi găsi informaţii despre Cisco la www.cisco.com . Pentru ştiri la zi, vizitaţi newsroom.cisco.com . Echipamentele Cisco din Europa sunt furnizate de Cisco Systems International BV, o filială aflată în întregime în posesia Cisco Systems, Inc.

Inapoi la : Romsys în Presă