Search

Romsys în Presă, 20. aprilie 2010

Parteneriat între Romsys şi Contrast Management-Consulting pe piaţa din România

Cele două organizaţii au decis să lanseze acest parteneriat datorită potenţialului ridicat al pieţei locale de consultanță și IT&C, precum şi a poziţionării bune a ambelor companii în România. O extindere a colaborării și către alte țări depinde de succesul repurtat de parteneriatul lansat pe piaţa locală.


Furnizorul de soluţii şi servicii informatice Romsys, membru al grupului New Frontier Holding, şi Contrast Management Consulting & Training, filiala locală a Contrast Management-Consulting - companie de top pe piaţa Central Est Europeană a consultanţei în management, au stabilit un parteneriat strategic în România, pentru a promova în comun soluții în zona de Strategic Performance Management şi Business Execution (implementare a strategiei de afaceri).


Cele două organizaţii au decis să lanseze acest parteneriat datorită potenţialului ridicat al pieţei locale de consultanță și IT&C, precum şi a poziţionării bune a ambelor companii în România. O extindere a colaborării și către alte țări  depinde de succesul repurtat de parteneriatul lansat pe piaţa locală.


Colaborarea dintre cele două companii în România a fost determinată de faptul că nu există suficiente solutii integrate, concentrate  pe nevoile clientului, de consultanţă şi servicii/soluţii IT. În general, clienții preferă să discute mai întâi cu firme specializate de consultanță pentru identificarea nevoilor de afaceri și formarea strategiei și, abia ulterior, urmare a recomandărilor acestor firme, implementează și urmăresc strategia cu instrumente software.


„Clienţii români pot primi astăzi servicii de consultanţă strategică prin intermediul companiilor de consultanţă în afaceri. Mai mult, prin intermediul furnizorilor de  soluții IT, au acces la consultanţă în zona de management al performanţei de afaceri. Majoritatea clienţilor nu reuşesc să beneficieze  din plin de rezultatele consilierii specializate şi a soluţiilor, nu ajung să implementeze recomandările şi obiectivele strategice stabilite prin consiliere şi consultanţă de specialitate, în lipsa unei oferte integrate şi optimizate de consultanţă şi servicii", spune Horaţiu Berdilă, CEO Romsys.


În aceste condiții, Romsys va recomanda pe viitor Contrast Management Consulting & Training drept partener preferat pentru servicii de consultanţă în management, precum dezvoltarea și implementarea strategiei de afaceri, managementul performanţei, creșterea vitalității companiei sau managementul riscului. La rândul său, Contrast Management Consulting & Training va recomanda Romsys ca partener preferat pentru implementarea de soluţii IT în următoarele domenii: consolidare financiară/ raportare IFRS, soluții de management al performanței organizaţiilor - balanced scorecard, soluții de management financiar, soluții de management al riscului și solutii de punere efectivă în practică şi urmărire a strategiei de afaceri.


Compania Contrast este interesată să le ofere clienților servicii complete, întregind consultanța în management cu suportul informatic adecvat și asigurând in acest fel bazele unui management eficient al companiei. Considerăm că există un ridicat potențial sinergic între serviciile proprii și cele ale Romsys.

Atât Contrast, cât și Romsys, au experiență în furnizarea de soluții state-of-the-art pentru sectoare economice precum petrol și gaze, utilități, financiar-bancar, retail și pentru sectorul public", spune Remus Laes, Managing Partner Contrast Management Consulting & Training.


Date fiind aceste premize, este un demers firesc faptul că cele două companii, Contrast Management-Consulting & Training România în calitate de Consultant în Afaceri şi Romsys în calitate de Integrator de Soluţii, au hotărât să colaboreze, pentru a putea oferi clienților o execuție integrată a proiectelor, cu un maxim de valoare adăugată, nerealizată de abordările tradiţionale.


Clienții vor beneficia de acest parteneriat având siguranţa că soluţiile, procesele IT şi consultanţa de business se vor completa reciproc pentru a sprijini cu adevărat atingerea obiectivelor strategice ale companiei.


*     *      *

Creată în 1993, Romsys s-a impus în scurt timp drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii informatice, dovedind capacitate şi experienţă în conceperea şi implementarea de soluţii informatice şi de comunicaţii complexe, pe o gamă variată de platforme software, hardware şi de reţea,. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor: financiar - bancar şi asigurări, telecomunicaţii, industrie, utilităţi, public şi apărare. Soluţiile de Infrastructură furnizate de Romsys oferă acoperire totală pe partea de networking, datacenter şi securitate, precum şi suport organizaţional bazat pe 15 puncte de prezenţă naţională. Pentru mai multe informaţii: www.romsys.ro .


La sfârşitul anului 2007, Romsys a fost preluată de către New Frontier Holding, concern austriac a cărui viziune este aceea de a crea prin achizitii unul din cele mai puternice grupuri de furnizori IT din Europa Centrală şi de Est pentru clienţi corporate şi enterprise.


*    *    *

Contrast Management Consulting & Training este filiala din România a grupului Contrast Management-Consulting, cu sediul la Viena. Cu o cifră de afaceri de peste 4 milioane euro în 2009 și 30 de angajați, Contrast Management Consulting & Training este una dintre primele 5 companii de consultanță în management care activează pe piața românească. Principalele produse oferite  au ca scop creșterea performanței strategice și financiare a companiilor, dezvoltarea funcției de controlling a acestora, precum și instruirea în controlling și finanțe a managerilor. Pentru mai multe informaţii: www.contrast-consulting.com


Inapoi la : Romsys în Presă