Search

Romsys în Presă, 22. octombrie 2007

Participare de tradiţie a companiei Romsys la Expomil 2007

Compania Romsys, partener strategic al Ministerului Apărării Naţionale, a participat în mod tradiţional la a cincea ediţie Expomil, Expoziţie Internaţională de Tehnică Militară, desfăşurată în perioada 18-21 octombrie 2007, la Romexpo.

Compania Romsys, partener strategic al Ministerului Apărării Naţionale, a participat în mod tradiţional  la a cincea ediţie Expomil, Expoziţie Internaţională de Tehnică Militară, desfăşurată în perioada 18-21 octombrie 2007, la Romexpo.

Cu această ocazie Romsys şi-a prezentat capabilităţile sale de Integrator de soluţii informatice complexe şi de infrastructură în domeniul de apărare şi siguranţă naţională, bazate pe tehnologii de ultimă oră de la companii internaţionale de renume.

Organizată în colaborare cu Ministerul Apărării, Ministerul Economiei şi Comerţului, Ministerul Administraţiei şi a Internelor, Romarm S.A.şi Patromil, această manifestare a reunit peste 100 de expozanţi, cu noutăţi în domeniul tehnicii militare, oferindu-le acestora un cadru propice întâlnirilor comerciale dintre producători, importatori, distribuitori şi beneficiari.

Expoziţia a adus în atenţia publicului de specialitate cererea şi oferta industriei româneşti de apărare, cât şi pe cele ale partenerilor străini din domeniul producţiei de echipamente şi tehnologie militară.

Standul Romsys a fost vizitat de personalităţi politice şi militare de cel mai înalt nivel, printre care dl.Teodor Meleşcanu-Ministrul Apărării Naţionale, dl. amiral dr. Gheorghe Marin - Şeful Statului Major General, Dl. Corneliu Dobriţoiu - Secretar de Stat în Ministrul Apărării Naţionale, dl. General Maior dr. ing. Ioan Eftimie Sandu - Şeful Departamentului pentru Armamente.

Cu ocazia acestui eveniment, Romsys a prezentat soluţii informatice şi de infrastructură implementate în domeniul sistemelor strategice de apărare şi siguranţă naţională printr-o serie deproiecte complexe.

Dintre recentele aplicaţii dezvoltate şi implementate de Romsys, se numără şi aplicaţia informatică N-Core care are la bază principiile Sistemului de Codificare NATO, în conformitate cu manualul NATO privind codificarea. Aplicaţia este utilizată în Europa de mai multe ţări membre NATO şi are un rol determinant în asigurarea compatibilităţii şi interoperabilităţii între Biroul Naţional de Codificare al Ministerului Apărării şi NATO. Utilizarea ei va determina creşterea eficienţei lanţurilor logistice prin eliminarea duplicatelor din inventare, reducerea semnificativă a costurilor şi utilizarea raţională a resurselor.

"Contractul s-a încheiat în urma unei exigente licitaţii, iar compania Romsys a fost declarată câştigătoare datorită excelentului raport calitate/preţ pentru soluţia propusă, cât şi datorită garanţiei pe care o oferă prin numeroasele sale proiecte de infrastructură implementate în cei 14 ani de experienţă pe piaţa integratorilor de sistem din România", a precizat un responsabil din Ministerul Apărării.

Succesele din domeniul militar au la bază capabilităţi specifice, dezvoltate şi perfecţionate permanent de către echipa Romsys, precum: structura separată a departamentului de apărare dedicat proiectelor cu specific militar, personal calificat, majoritatea foste cadre militare de specialitate, experienţa în dezvoltarea soluţiilor militare, respectarea standardelor militare (atât româneşti cât şi NATO) şi nu în ultimul rând respectarea cerinţelor legate de securitate şi procedurile Ministerul Apărării.

O realizare majoră în istoria companiei o reprezintă distincţia de "STAR Supplier" primită în 2003 din partea corporaţiei americane Lockheed Martin - cel mai mare integrator de sistem şi furnizor de servicii IT al guvernului SUA, înscriindu-se astfel printre colaboratorii şi furnizorii de marcă ai prestigioasei corporaţii americane. Romsys este singura companie din Europa Centrală şi de Est care reuşeşte această performanţă.

Romsys deţine certificările necesare abordării proiectelor specifice domeniului militar şi siguranţei naţionale: OMCAS - Ministerul Apărării Naţionale(1997), CCAS - Ministerul de Interne (1998), precum şi ORNISS (2003). Compania Romsys este certificată de către ORNISS pentru implementarea de proiecte strategice cu caracter clasificat, atât la nivel naţional, cât şi pentru proiecte NATO clasificate.
Romsys este prima companie din Romania certificată NATO.

Companie privată cu capital integral românesc, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul şi comunicaţii, pe o gamă variată de tehnologii şi platforme. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar-bancar, apărare şi siguranţă naţională, telecomunicaţii şi mari companii de utilităţi publice.

Inapoi la : Romsys în Presă