Search

Romsys în Presă, 16. septembrie 2009

Romsys a făcut echipă cu SAMB, SMURD şi Ministerul Sănătăţii pentru eficientizarea fluxului de pacienţi din spitale

Aplicaţia de monitorizare a numărului de paturi disponibile în spitale a fost dezvoltată şi implementată de Romsys în timp record, ca extensie a sistemului informatic de dispecerizare şi monitorizare în timp real DISPEC, implementat de companie încă din 1996 pentru serviciile medicale de urgenţă din Bucureşti.

Aplicaţia de monitorizare a numărului de paturi disponibile în spitale a fost dezvoltată şi implementată de Romsys în timp record, ca extensie a sistemului informatic de dispecerizare şi monitorizare în timp real DISPEC, implementat de companie încă din 1996 pentru serviciile medicale de urgenţă din Bucureşti.

Compania Romsys a finalizat cu success implementarea sistemului de monitorizare al numărului de paturi disponibile în spitale, sistem utilizat la nivelul municipiului Bucureşti.

"În prezent suntem în plin proces de extindere a sistemului de monitorizare la nivel naţional, incluzând spitalele de urgenţă din fiecare judeţ, numărul spitalelor active în sistem depăşind 110 spitale. Pentru această fază a extinderii proiectului am luat în calcul îmbunătăţirea experienţei de utilizare a aplicaţiei precum şi creşterea transparenţei printr-un acces facil la informaţie pentru toţi utilizatorii” a declarat Horaţiu BERDILĂ, CEO Romsys


Aplicaţia dezvoltată de Romsys îşi propune să ofere personalului cu rol de coordonator aparţinând SAMB, SMURD şi Ministerului Sănătăţii precum şi operatorilor din dispeceratul spitalelor, accesul în timp real la informaţiile privind numărul de paturi libere din spitale, cu separare pe secţii.

Există trei entităţi cu drept de administrare a sistemului dezvoltat de Romsys: Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), Serviciul Medical de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi Ministerul Sănătăţii (MS), fiecare având mai mulţi utilizatori definiţi pentru întreţinerea şi monitorizarea funcţionării sistemului. Dispeceratul funcţionează în coordonarea Comitetului Operativ pentru sisteme de urgenţe din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Pentru fiecare instituţie (SAMB, SMURD, MS, spitale) se defininesc mai multi utilizatori cu parolă distinctă şi drepturi specifice profilului de utilizator. Toţi utilizatorii, atât administratorii cât şi utilizatorii obişnuiţi vor folosi un browser pentru realizarea activitatilor specifice.

Spitalele accesează prin intermediul internetului aplicaţia pusă la dispoziţie de SAMB pentru înregistrarea numărului de paturi. Fiecare spital va completa periodic numărul de paturi libere pe secţii. Aceste informaţii sunt înregistrate într-o bază de date. Utilizatorii cu profil de coordonator din cadrul SAMB, SMURD sau Ministerul Sănătăţii vizualizează cu ajutorul unui browser web numărul de paturi pe spitale şi secţii.

Reactualizarea informaţiilor din pagina de vizualizare a numărului de paturi se va face în mod automat, pe masură ce acestea sunt modificate în sistem de către operatorii de la spitale. În funcţie de informaţiile afişate în aceast ecran, personalul coordonator din cadrul SAMB şi SMURD va îndruma echipajul cu bolnav în maşină către spitalul potrivit.

“Informaţiile furnizate de sistemul informatic implementat de Romsys sunt deosebit de utile pentru îndrumarea eficientă a echipajelor aflate în teren, în misiune, contribuind în mod decisiv la eficientizarea serviciilor medicale prin administrarea optimă a resurselor.” a declarat Alis GRASU, Manager SAMB

De-a lungul celor 16 ani de activitate Romsys a dezvoltat şi implementat cu succes soluţii informatice inovative destinate îmbunătăţirii eficienţei activităţilor şi creşterii calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor din România.

Între acestea se numără sistemul informatic integrat de supraveghere epidemiologică a tuberculozei în România şi sistemul informatic integrat pentru întărirea capacităţii sistemului românesc de transfuzie de sânge pentru a corespunde directivelor UE  privind standardele de calitate şi securitate pentru colectarea, procesarea, stocarea şi distribuţia sângelui uman şi a componentelor sanguine.

Creată în 1993, Romsys s-a impus în scurt timp drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii şi servicii informatice din România, dovedind capacitate şi experienţă în conceperea şi implementarea de soluţii informatice şi de comunicaţii complexe, pe o gamă variată de platforme software, hardware şi de reţea. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar-bancar şi telecomunicatii, industrie şi utilităţi, public şi apărare.

La sfârşitul anului 2007 compania Romsys a fost preluată de către New Frontier Holding, concern austriac a cărui viziune este aceea de a creea prin achiziţii unul din cele mai puternice grupuri de furnizori IT din Europa Centrală şi de Est pentru clienţi corporate şi enterprise.

Inapoi la : Romsys în Presă