Search

Romsys în Presă,  1. decembrie 2013

Romsys dezvoltă Sistemul Informatic Meteo de gestionare a fluxurilor de gaze pentru Transgaz

Romsys, a finalizat recent procesul de dezvoltare și implementare a unui Sistem Informatic Meteo pentru monitorizarea și optimizarea fluxurilor de gaze în cadrul Societății Naționale de Transport al Gazelor Naturale „Transgaz” S.A. Mediaș.

Proiectul dezvoltat în cadrul Transgaz S.A. contribuie la îndeplinirea strategiei naționale stabilite pentru transportul, tranzitul internațional și dispecerizarea gazelor naturale, acoperind tot teritoriul României. Pentru realizarea acestui obiectiv, un rol esențial îl are gestionarea informațiilor și prognozelor meteorologice care sunt luate în calcul la stabilirea curbelor de consum de gaze naturale.

 

Practic, sistemul informatic meteo implementat în cadrul Transgaz permite companiei urmărirea valorilor curente și a evoluției anumitor parametri meteorologici, prin afișarea acestora pe ecran într-o manieră prietenoasă și intuitivă sau prin generarea de alerte. De asemenea, sunt îndeplinite cerințele de prognozare a consumurilor de gaze naturale pe termen scurt. În acest fel este asigurată reducerea consumurilor tehnologice și creșterea eficienței economice, facilitând operarea unui sistem de transport echilibrat.

 

„Succesul implementării sistemului informatic meteo în cadrul Transgaz S.A. a fost asigurat în primul rând de experiența specialiștilor din echipa de proiect, dar și de calitatea soluțiilor software pe care le furnizăm. Expertiza consultanților Romsys în proiecte strategice în utilități și suportul acordat de specialiștii Transgaz au asigurat reușita acestui proiect într-un interval de timp optim, de 3 luni”, a declarat Răzvan Olteanu, Deputy CEO Romsys.

 

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de trei luni, perioadă în care echipa de specialiști Romsys a colaborat îndeaproape cu reprezentanții Transgaz pentru dezvoltarea acestui sistem, astfel încât să răspundă standardelor din industrie și nevoilor specifice ale companiei.

Inapoi la : Romsys în Presă