Search

Romsys în Presă,  6. martie 2006

Romsys, militant activ la informatizarea sistemului sanitar din România

Colaborarea dintre compania Romsys şi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta începută încă din 2004 a continuat cu noi etape, care se înscriu în procesul mai amplu al îmbunătăţirii sistemului sanitar pentru supravegherea tuberculozei din România.

Colaborarea dintre compania Romsys şi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta începută încă din 2004 a continuat cu noi etape, care se înscriu în procesul mai amplu al îmbunătăţirii sistemului sanitar pentru supravegherea tuberculozei din România.


Romsys, lider pe piaţa integratorilor de soluţii IT&C din România şi-a adus contribuţia în îmbunătăţirea sistemului de supraveghere epidemiologica a tuberculozei prin crearea, într-o prima faza, a unui soft specializat care permite şi celor mai periferice unităţi sanitare să furnizeze date, având în acelaşi timp şi acces la rezultatul analizei acestora. Astfel la Unitatea Centrală a Programului Naţional de Control al Tuberculozei, 3.000.000 de date sunt scrise anual într-o bază electronică (aproximativ 100 de informaţii pentru fiecare pacient), utilă pentru adoptarea celor mai adecvate măsuri epidemiologice, dar şi pentru elaborarea rapoartelor către instituţiile internaţionale autorizate.

Colaborarea dintre Romsys şi Institutul Marius Nasta a continuat în 2005 prin programul de implementare naţională şi punere în funcţiune a sistemului informatic în 200 de locaţii intr-un timp record, dar si furnizarea şi instalarea echipamentelor IT necesare acolo unde era cazul. Astfel s-a început prin testarea unei faze pilot care a inclus cele 6 sectoare din Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Giurgiu, şi a continuat cu instalarea la nivel naţional, printr-o abordare secvenţiala a tuturor zonelor prin intermediul filialelor companiei Romsys.

"În derularea acestui program ambiţios aveam nevoie de un partener puternic, cu competenţe tehnice, expertiză şi experienţă de lucru in condiţii deosebite la nivel naţional. Romsys s-a dovedit acel partener de care aveam nevoie", a precizat dl. profesor doctor Ioan Paul Stoicescu, directorul general al Institutului.

La baza succesului acestei colaborări a stat în egală măsură şi comunicarea excelentă dintre specialiştii Romsys şi utilizatorii finali, în special dacă avem în vedere dimensiunea naţională a proiectului.

Recent, compania Romsys a primit din partea Comisiei Europene statutul de "Recognised eHealth Reference Site across Europe", statut care consfinţeşte calitatea de expert a specialiştilor companiei angrenaţi în implementarea soluţiilor de management în domeniul medical.

Romsys, înfiinţată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996. Acumulând o experienţă vastă în proiecte de inginerie strategică, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul şi comunicaţii, pe o gamă variată de tehnologii şi platforme. Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor apărare şi siguranţă naţională, financiar - bancar,  telecomunicaţii şi mari companii de utilităţi publice.

Inapoi la : Romsys în Presă