Search

Romsys în Presă, 21. septembrie 2006

Romsys - O nouă Etapă!

Romsys, unul dintre principalii furnizori români de soluţii complexe de inginerie informatică şi comunicaţii, îşi întâmpină din această toamnă clienţii într-un sediu nou. Principalele departamente ale companiei sunt acum găzduite de două etaje ale corpului D din prestigiosul complex de birouri Bucharest Business Park.

Romsys, unul dintre principalii furnizori români de soluţii complexe de inginerie informatică şi comunicaţii, îşi întâmpină din această toamnă clienţii într-un sediu nou. Principalele departamente ale companiei sunt acum găzduite de două etaje ale corpului D din prestigiosul complex de birouri Bucharest Business Park.


"Această mutare reprezintă mult mai mult decât o simplă schimbare de adresă", a spus la festivitatea de inaugurare a noului sediu Marius Cojanu, Preşedintele Romsys. "Mutarea marchează intrarea Romsys într-o nouă etapă a dezvoltării sale corporative, una în care atât numărul, cât şi anvergura proiectelor noastre sunt din ce în ce mai mari, iar numeroaselor proiecte realizate pe piaţa românească li se adaugă, în proporţie crescândă, proiecte pentru clienţi din străinătate".

Alinierea la mediul de afaceri occidental, atât la nivelul procedurilor şi competenţelor tehnice cât şi la nivelul mediului de desfăşurare a activităţilor, impune şi crearea unui climat asemănător celui din firmele similare din ţările Uniunii Europene.

Încrederea companiei în viitor s-a concretizat în investiţii importante în resurse materiale şi umane. Numai mutarea în noul sediu a însemnat o investiţie de aproape o jumătate de milion de Euro, pentru asigurarea unor condiţii de lucru ultramoderne şi infrastructură tehnologică de ultimă generaţie.

"Pe lângă spaţiul fizic propriu-zis, ocupăm pentru moment două etaje din această clădire, respectiv o suprafaţă de aproape 2000 de metri pătraţi - pentru o companie ca a noastră, noul sediu oferă funcţionalităţi net superioare celui vechi", a adăugat Marius Cojanu. "În ultimă instanţă, este şi acesta un domeniu în care concurăm cu alte firme din România şi din străinătate. Nu mai puţin important, este şi un gest de recunoaştere, apreciere şi gratitudine pentru echipa Romsys, pentru oamenii care au transformat o firmă înfiinţată în 1993 într-un apartament  într-unul din liderii pieţei de IT&C din România".

Rezultatele companiei fac într-adevăr din Romsys una dintre puţinele firme de profil care au reuşit să-şi stabilizeze ritmul de creştere la valori înalte.  De la 18,7 milioane de dolari in 2003, cifra de afaceri a Romsys a crescut la 31,5 milioane de dolari în 2004 şi a atins 44,8 milioane de dolari în 2005.

Echipa Romsys a crescut şi ea pe măsură, ajungând în prezent la 225 de angajaţi, dintre care peste 80% sunt specialişti cu înaltă calificare şi o solidă experienţă în implementarea de proiecte complexe, în ţară şi în străinătate.

Soluţiile şi serviciile Romsys adresează o gamă largă de clienţi, atât din sectorul public - din domenii ca apărarea şi siguranţa naţională, educaţie, sănătate şi justiţie - cât şi din cel privat, din industria serviciilor financiare, telecomunicaţiilor, energiei, metalurgică sau a producţiei de automobile. De la Orange şi Vodafone la marile companii de utilităţi publice precum eON Gaz România, Distrigaz Sud, Hidroelectrica, Electrica, de la ING Bank,BCR şi BRD la Renault-Dacia, Mittal Steel, Nestle şi şi Petrom, practic toate marile companii din România au apelat la serviciile şi expertiza Romsys pentru a-şi rezolva probleme pe cât de complexe, pe atât de diverse şi critice pentru afacerile respective.

Romsys, societate românească cu capital 100% privat înfiinţată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996. Acumulând o experienţă vastă în proiecte de inginerie strategică, Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii complexe pentru managementul afacerilor, infrastructura de calcul şi comunicatii, precum şi securitatea sistemelor informatice, pe o gamă variată de tehnologii şi platforme.

Inapoi la : Romsys în Presă