Search

Romsys în Presă, 18. mai 2007

Romsys se afirmă şi pe plan european

Cu peste 40 de proiecte complexe de infrastructură implementate cu succes, compania de inginerie informatică şi comunicaţii Romsys îşi extinde tot mai mult reputaţia la nivel european.

Cu peste 40 de proiecte complexe de infrastructură implementate cu succes, compania de inginerie informatică şi comunicaţii Romsys îşi extinde tot mai mult reputaţia la nivel european.

Numai în ultimul an, multinaţionale ca ING Bank, E.ON Gaz, Nestlé, Gaz de France, Renault sau Lockheed Martin au apelat la Romsys pentru realizarea unor soluţii informatice performante, cu efecte imediate în îmbunătăţirea calităţii produselor şi serviciilor, precum şi în creşterea competitivităţii lor.

De altfel, Lockheed Martin acorda încă din 2004 distincţia STAR Supplier firmei româneşti, pentru îndeplinirea unor criterii de performanţă excepţională - prima companie din Europa Centrală şi de Est care a primit această onorantă distincţie.

În cadrul unui proiect care a demarat în aprilie 2006 şi urmează să se încheie peste câteva săptămâni, specialiştii Romsys conduc şi procesul de implementare a componentei Program Management Office a programului SAP Globe la Nestlé.  Echipa Romsys are in plus şi responsabilităţi legate de componente de tip `mission critical`, cum ar fi modulul de Business Continuity Planning - respectiv asigurarea continuării activităţilor critice în cazul nefuncţionării aplicaţiei SAP pentru o săptămână - sau analiza impactului nefuncţionării SAP asupra afacerii.

"Decizia de a alege să colaborăm cu Romsys în realizarea acestui proiect se datoreaza modului de lucru profesionist al companiei Romsys si a experientei acumulate in dezvoltarea si implementarea de proiecte similare.", a precizat domnul Paul Nuber, Managerul General al filialei  Nestle in România.

Afirmarea Romsys pe plan european s-a concretizat în ultimele luni şi prin contracte cu clienţi străini care nu sunt prezenţi pe piaţa românească.  Astfel, compania germană CSC (www.csc.com) a semnat în martie a.c. cu Romsys un contract pe un an, cu prelungire automată, pentru furnizarea de servicii de suport tehnic pentru clientii CSC din România, Motorola şi Freescale.  Contractul presupune mentenanţa a peste 200 de echipamente de toate tipurile, cu intervenţiile asigurate oriunde în România în durate de timp care variază de la două până la opt ore.

Tot în martie, principalul furnizor elveţian de servicii informatice, Consultas (www.consultas.ch), de altfel un mai vechi client Romsys, a decis să extindă un contract demarat în 2004 şi destinat unuia din marii săi clienţi - Publicitas, liderul elveţian al publicităţii în presa scrisă.  Contractului iniţial, care constă în furnizarea de servicii de mentenanţă şi suport pentru aplicaţia software Media 2000, i-a fost adăugată încă ocomponentă, de migrare şi îmbunătăţire a portalului www.publicitas.com.

În aprilie a fost rândul unei alte mari companii germane, EDS (www.eds.com) să încheie cu Romsys un contract pentru servicii de suport tehnic în cele două unităţi de producţie ale sale din Ineu şi Sânnicolau Mare.  Mai mult, contractul poate fi extins la alţi clienţi EDS din România şi din regiune.

Romsys, înfiinţată în 1993, este prima companie cu profil informatic din România certificată ISO 9001 încă din 1996.  Romsys este lider în proiectarea, dezvoltarea şi implementarea de soluţii de management al afacerilor, securitatea sistemelor informatice, infrastructura de calcul şi comunicaţii, pe o gamă variată de tehnologii şi platforme.  Soluţiile şi serviciile Romsys sunt destinate în special sectoarelor financiar-bancar, apărare şi siguranţă naţională, telecomunicaţii şi mari companii de utilităţi publice.

Inapoi la : Romsys în Presă