Search

Romsys în Presă,  8. decembrie 2009

SAGA se alatură Grupului New Frontier

SAGA este a şasea companie care se alătură concernului New Frontier Holding. Grupul New Frontier a manifestat un interes crescut pentru firma SAGA din Belgrad, Serbia, o companie bazată pe soluţii IT şi integrări de sistem, cu filiale in Bosnia şi Hertzegovina, Macedonia şi Muntenegru.

SAGA este a şasea companie care se alătură concernului New Frontier Holding. Grupul New Frontier a manifestat un interes crescut  pentru firma SAGA din Belgrad, Serbia, o companie bazată pe soluţii IT şi integrări de sistem, cu filiale in Bosnia şi Hertzegovina, Macedonia şi Muntenegru.

 

New Frontier Holding a semnat contractul definitiv marţi, 8 Decembrie 2009, cu actualii proprietari ce vor rămâne in companie ca acţionari şi manageri executivi.

 

Branislav Vujovic, CEO al New Frontier Group este mulţumit de faptul că SAGA s-a  alăturat concernului. “Aceasta a fost incă o etapă in dezvoltarea New Frontier Group care demonstrează capacitatea noastră de a urmări obiective strategice prin extinderea acoperirii geografice şi prin creşterea venitului la nivel de grup in pofida condiţiilor economice dificile. Angajaţii SAGA, prin cunoştinţele şi expertiza lor, sunt o parte importantă a grupului, lărgindu-ne competenţele şi capabilităşile de a livra o valoare crescută de business pentru client, in special in zona de soluţii de Telecomunicaţii.”

 

Goran Djakovic, CEO al SAGA, este entuziasmat de integrarea echipei sale in Grupul New Frontier: “Parteneriatul cu New Frontier Holding este o etapă importantă pentru SAGA. După 20 de ani de activitate SAGA a devenit furnizorul numărul unu de servicii ICT al Serbiei. Dupa extinderea activităţii companiei şi in Muntenegru, Bosnia şi Herzegovina şi Macedonia, am decis să ne extindem perspectiva şi portofoliul cu acest parteneriat, care poate duce doar la beneficii pentru toate părţile participante: NFH, SAGA, şi in special clienţii noştri. Prin portofoliul nostru combinat, acoperirea geografică şi cunoştinţele de business, nevoile clienţilor noştri vor fi satisfăcute cu uşurinţă – şi cu plăcere ca de obicei.”

 

SAGA va continua să opereze sub brand-ul SAGA şi işi va reţine identitatea. Ca parte a tranzacţiei, NFH a semnat un contract pe termen lung cu actualii proprietari şi echipa de management, care va rămâne complet in funcţie şi se va ocupa de dezvoltarea ulterioară a companiei. SAGA si NFH vor coopera pentru a urmări extinderea strategică de portofoliu şi clientela cu regiunea Adriaticii.

 

 

SAGA d.o.o.

SAGA d.o.o este o companie cu sediul in Belgrad, Serbia, fondată in 1989, cu filiale in Skopje/Macedonia, Podgorica/Muntenegru şi Banka Luka/Bosnia & Herzegovina. SAGA are aproximativ 300 de angajaţi şi este activă in toate industriile cheie, respectiv: telco, financial, oil&gas, manufacturing, public, utilities şi transport. Portofoliul de soluţii SAGA inglobează tot pachetul IT, incepând de la soluţii de telecomunicaţii, enterprise, şi high availability, până la soluţii industriale specifice, precum call center şi detectare de fraudă, cât şi soluţii orizontale ca de exemplu ERP, CRM, Performance Management şi Content Management Solutions.

 

New Frontier Holding GmbH, Austria

New Frontier Holding GmbH este o companie Austriacă fondata in data de 23 August, 2006. Obiectivul New Frontier Holding este să construiască un grup IT puternic in regiunea Europei Centrale şi de Est, şi urmăreşte o strategie de “buy and build”. NFH plănuieşte să investească in 15-20 de companii in următorii 3-5 ani, iar companiile vizate sunt cele ce oferă soluţii şi servicii software puternice. NFH include până la sfârşitul lui 2009 şase companii membre: Profinit in Cehia şi Slovacia, Cogent in Slovacia şi Cehia, XAPT in Ungaria şi Canada/SUA, Grepton in Ungaria, Romsys in România şi SAGA in Serbia, Bosnia & Herzegovina, Macedonia şi Muntenegru.

Inapoi la : Romsys în Presă