Search

ACoS - Siostem Informatic Integrat pentru Structurile Anti-Corupţie

Provocare

Creation of an Integrated Information System for Anti-coruption structure: Ministry of Justice, Ministry of Interior, Ministry of Finance - Customs, Public Ministry.

Obiective

Introducerea, procesarea şi extragerea de informaţii  ale structurilor anti-corupţie referitoare la Ministerul de Finanţe şi Ministerul Administratiei si Internelor, pe categorii de date:

  • Date de identificare persoane
  • Date despre bunuri sau proprietăţi deţinute
  • Date pentru documente utilizate in catrivitatea structurii de Anticorupţie

Solutie

Componenta principală a sistemului este baza de date locală a  structurii de anti-corupţie care a fost integrata cu informaţii ale Administrației vamală - Ministerul Finanțelor, Ministerul de Interne și Ministerul Justiției.

Componenta hardware este formata din  infrastructură, servere de baze de date si aplicatii, server de certificare si autentificare, smartcard, firewall.

Aplicatia software are 2 subsisteme principale, unul utilizat pentru Managementul Inregistrarilor pentru faza de acuzare, iar celalalt utilizat pentru interogarea bazelor de date externe, foarte util in faza de investigare.  Romsys a asigurat toate serviciile necesare implementarii sistemului: de la  management de proiect, analiza detaliata cerinte, proiectare, deyvoltare software, instalare configurare si testare a componentelor hadware si software, training utilizatori, pana la suport si mentenenţă.

Beneficii şi Rezultate

Cresterea interoperabilitatii dintre institutii prin accesul facil la o baza de date consolidata care contine informatii complexe si actuale ceea ce inlesneşte armonizarea rapida a actiunilor.